Вижте подробности за проектите на район „Източен“ по ПУДООС (ВИЗУАЛИЗАЦИИ)

Пет са проектите на  район „Източен“ по националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“

Одобрените идеи са насочени към подобряване на вътрешно кварталните междублокови пространства, осигуряване на по-добри условия за спорт на младите, игра на най-малките и отдих за възрастните.

Район „Източен“ ще получи безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) по проектите, с които кандидатства по  Национална кампания „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2021″ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Внесените от районната администрация проекти, които получиха зелена светлина са:

  1. Реконструкция на настилка под спортно съоръжение на открито. Кв. „Първа Каменица“, ул. „Славянска“.
  2. Възстановяване, озеленяване и облагородяване на зона за отдих. Кв. „Втора Каменица“, ул. „Подем“.
  3. Изграждане на детска площадка за игра на открито за деца на възраст от 0 до 3 годишна възраст. Кв. „Дружба“ между ул. „Искра“ и ул. „Липник“.
  4. Реконструкция на настилка под стари съоръжения за игра на открито за деца на възраст от 3 до 12 годишна възраст. Кв. „Гладно поле“, ул. „Гълъбец“.
  5. Изграждане на детска площадка за игра на открито за деца на възраст от 3 до 12 годишна възраст и ремонт на съществуващо съоръжение. Кв. „Гладно поле“ между ул. „Лев Толстой“ и ул. „Стою Шишков.

„Благодарение на усилената работа на районната администрация, за пръв път имаме одобрени пет проекта по ПУДООС. Искам да изкажа благодарности към всички, които участваха в създаването на проектите. С реализацията им ще направим още една стъпка към по-добра околна среда в район „Източен“, коментира Иван Стоянов – кмет на район „Източен“.

Подобни статии

Top