Вижте последното интервю на Михаел Шумахер (ВИДЕО)

Семейството му го публикува на официалния сайт на седемкратния шампион във Формула 1

Последното интервю на Михаел Шумахер преди инцидента през 2013-та година беше показано от семейството на седемкратния шампион във Формула 1. Германският пилот говори за кариерата и живота си само два месеца преди тежката травма на главата, която получи при падане на ски във Франция. Неизлъчваното досега интервю бе публикувано на официалния сайт на Шумахер.

В него легендата посочва титлата си с Ферари от 2000 година като най-емоционалната.

„Тогава след 21 години тимът ни спечели първенството“, казва Шуми.

„Съперникът, когото най-много уважавам е Мика Хакинен. Водехме големи битки на пистата, а извън нея се разбирахме чисто човешки“, продължава германският пилот.

„Като дете гледах често Аертон Сена и Винченцо Соспири, на които се възхищавах, но истинският ми идол беше Тони Шумахер. Той беше велик вратар и голям спортист.

Постиженията са едно, съмненията – нещо съвсем друго. Смятам, че е важно да не показваш прекалена самоувереност, да бъдеш скептичен, да търсиш начини за подобрения, за следващата стъпка. Винаги смятах, че не съм достатъчно добър и работех над това да стана.

Успехът, в повечето ситуации, представлява работа в екип. Ти вършиш своята, но като отбор сте по-силни. Формула 1 е работа в екип.

За да се развиваш, следиш не само себе си и болида, а и пилотите. Не само тези пред теб, а всички. Така правех аз. Всеки един е специален.

Талантът е важен в спорта, но по-важно е да развиеш много умения. Затова картингът е една добра основа. Да покажеш талант и да откриеш от какво имаш нужда“, завършва легендата.

Подобни статии

Top