Вижте публичния отчет на зам.-кмета Георги Титюков (ВИДЕО)

Събитието бе в пълната зала на Историческия музей снощи

Заместник-кметът по спорт, младежки и социални дейности Георги Титюков отчете свършеното от него и екипа му за последните 4 години. Събитието бе в залата на Историческия музей, която се пълна до последното място.

Той благодари на единствения арменец в Общиинския съвет Едуард Сафарян, на архитекта Цветелин Цоневски, на Константин Георгиев и на легендарния двукратен олимпийки шампион Николай Бухалов.

Не бе подмината и друга спортна легенда – Петър Зехтински, който е директорът на дирекция „Спорт“.

„Той се справя блестящо, а през него минават 123 клуба. Община Пловдив заделя по 1 040 000 лева за спортните клубове в Пловдив. Знаем, че е трудно и затова помагаме с каквото можем.

Купили сме скочища за овчарски скок, стартово устройство за леката атлетика, тепих за борба, лодки за гребането, защото клубовете не могат да си го позволят. Надявам се отново от Пловдив да излизат големи спортисти. В последната младежка олимпиада в Буенос Айрес от 10 медала за България, 5 бяха на пловдивчани.

Гордеем се много с изграждането на Младежкия център, който бе направен по Норвежката програма. Той предоставя всички условия за спорт. Днес започнахме изграждането на нова спортна зала „Дунав“, скоро ще започне и изграждането на втори гребен канал. Ще започне изграждането на плувен басейн. Пловдив е спортна столица и наш приоритет е сумата, коятто общиа Пловдив да се увеличи двойно и да стане 2 млн. лв“, отчете Титюков.

„Благодаря и на Веселина Ботева, която е директор на дирекция „Социални дейности“. Това е тежък ресор и постоянно се сблъсква с тежки човешки съдби. Усвоили сме проекти за 22 млн. през тези години. Няма услуга, която да е залегнала в социалната политика на България и община Пловдив да не я изпълнява“, допърни зам.-кметът.

Вижте пълния отчет на Георги Титюков ТУК.

Подобни статии

Top