Вижте репортажа на „Студио Хъ“ за стадион „Христо Ботев“ (ВИДЕО)

Президентите на футболните клубове се сменят, клубът остава завинаги

Станислав Балабанов от телевизията на Слави Трифонов 7/8 TV направи горещ репортаж по темата за довършването на стадион „Христо Ботев“, намеренията на собственика Георги Самуилов да развали настоящата концесия и да направи нова, в която прозират чисто лични интереси. Той разговаря с легенди и фенове на най-стария у нас футболен клуб, които бяха категорични – стадионът трябва да остане на клуба и да бъде завършен с най-бързи темпове.

Показани бяха и кадри от последното публично изказване на легендата Динко Дерменджиев – Чико, който не доживя да види втория си дом в един модерен и европейски вид.

В същото време, след като вчера фенове на Ботев (Пловдив) се появиха на първата сесия на новия Общински съвет и разговаряха с кмета Здравко Димитров относно довършването на стадион „Христо Ботев“, късно снощи те публикуваха и открито писмо до него.

„Уважаеми г-н Димитров,

По повод днешното Ви изказване, бихме искали да Ви припомним общата позиция приета от:

● Сдружение ПФК Ботев – съакционер в ПФК “Ботев” АД

● Клуба на Привържениците на Ботев Пловдив

● Обединени фракции BULTRAS

и всички неорганизирани привърженици на Ботев, присъствали на срещата ни в ДНА на 13 Ноември 2019 г., а именно:

Категорично се противопоставяме на намеренията стадион “Христо Ботев” да бъде отнет от Клуба с цел реализиране на лични интереси за сметка на Община Пловдив и ПФК Ботев.

Настояваме стадион “Христо Ботев“, както и съседни имоти, към които също има заявени апетити, да останат общинска собственост в интерес на спорта, на футбола, за физическото и духовното здраве на нашите деца!

Като граждани на град Пловдив Ви приканваме на диалог в най-кратък срок!

Искаме „Колежа“, но на Ботев и на Пловдивчани!

Ноември 21, 2019г.

С поздрав,

Сдружение “ПФК Ботев”, КПБП, BULTRAS

Подобни статии

Top