Вижте шампионския купон по улиците на Рим (СНИМКИ И ВИДЕО)

Героите бяха приветствани от хиляди по улиците на древния град, приеха ги президентът и премиерът на Италия

Националният отбор на Италия направи шампионски парад в Рим. Героите, които донесоха втората в историята европейска титла по футбол на страната си, показаха купата пред хилядите фенове, които излязоха по улиците да ги аплодират.

По традиция, отборът пътува в открит автобус през италианската столица и приема поздравите на тифозите. Първоначално турът за овации не бе разрешен заради очакваното струпване на големи тълпи, но след преговори в властите, бе получена зелена светлина.

Италианците се прибраха от Лондон заедно с финалиста на “Уимбълдън” Матео Беретини. Те първо се срещнаха с президента на Италия Серджо Матарела в неговата резиденция Куиринале, а след това бяха приети и от премиера на страната Марио Драги в двореца Киджи.

За съжаление черната равносметка от празненствата е един загинал и няколко ранени. Трагедията помрачи доброто настроение в Сицилия, където 22-годишен мъж е починал при катастрофа с кола, след като е бързал да стигне до центъра на града за да се включи в масовите празненства.

В Милано пък 15 души бяха ранени, трима от които сериозно. Един от тях е загубил три пръста, след като пиратка е гръмнала в ръцете му.

Подобни статии

Top