Вижте шампионското посрещане на Ивет Горанова! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Цветя, сълзи от радост и „Българи, юнаци“ на летището, олимпийската ни шампионка дълго раздаваше автографи

Олимпийската шампионка Ивет Горанова се завърна у дома. Минути преди полунощ Летище София беше препълнено с фенове, деца и журналисти. Всички те посрещнаха с аплодисменти, цветя и скандирания „Българи, юнаци“ златната медалистка от Игрите в Токио.

Изключително голямо вълнение имаше най-вече сред малките каратеки от различни столични клубове, които дойдоха в късния час, за се снимат и да вземат автограф от своя нов идол.

Министърът на спорта Андрей Кузманов пръв посрещна Ивет Горанова. Сред посрещачите беше и президентът на Българската федерация по карате Алексей Петров. Най-много се вълнуваха бабата и дядото на състезателката ни, както и нейната сестра.

„Сега може би вече осъзнавам какво се е случило. Поздравления на всички българи. Искам да поздравя всички момичета, които спечелиха медали в Токио. Надявам се до края на Олимпиадата да има поне още два медала. България над всичко. Обсебена съм вече от Световното първенство през ноември месец“, сподели Ивет Горанова пред медиите.

След официалната част и милите думи, които 21-годишната състезателка получи, започна дългото раздаване на автографи. Въпреки късния час, десетки малчугани се наредиха за снимка за спомен с олимпийската шампионка.

Треньорът на Ивет Горанова Ангел Ленков беше редом до своята възпитаничка. Той отдаде успеха на трудолюбието и всеотдайността: „Тя беше обсебена в последния месец от Олимпиадата. С много години труд, тренировки, постоянство и всеотдайност.“

Сестрата на Ивет Горанова също беше сред посрещачите: „Бях сигурна, че ще се върне със златото. Да, има и други цели, да стане европейска, световна шампионка.“

Президентът на федерацията по карате Алексей Петров сподели, че е изключително горд от постигнатото от целия екип.

„Зад тези успехи стоят колектиен и всеотдаен труд на много хора, трябва да ценим техните усилия. Ние ценим техния труд и на хората, с които аз съм работил за това. Мога да кажа, че те вдъхновяваха нас. Мога да кажа само от тук нататък успех на нашите спортисти, трябва да се гордеем с техните постижения. Постигнатото е уникално на фона на всичко, което се случва в държавата“, категоричен бе Алексей Петров.

На Летище София беше и новият изпълнителен директор на футболния ЦСКА Филип Филипов. Той лично поздрави олимпийската шампионка.

„Това момиче за мен ще вдъхнови много хора, нека повече от тях последват примера ѝ. С много труд и много лишения го е постигнала“, каза Филипов пред БНТ.

21-годишната българка триумфира с олимпийската титла в карате до 55 кг още при дебюта си на Игрите. По време на всичките си срещи в Токио Ивет Горанова показа, че доминира над съперничките си, а със златния медал се окичи след поредната си категорична победа 5:1 над украинката Анжелика Терлюга.

Източник: БНТ, Снимки: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Подобни статии

Top