Вижте триумфа и отзивите при втората Купа на България за Хебър! (ВИДЕО)

Наставникът Атанас Петров, капитанът Тодор Алексиев и компания вече се целят и в шампионската титла

За втора поредна година ВК Хебър стана носител на Купата на България, този път след категорична победа с 3:0 (25:19, 25:23, 27:25) гейма срещу Нефтохимик (Бургас). Волейболистите отново написаха златна страница в историята на Пазарджик, запазвайки Купата у дома!

Ето как възпитаниците на наставника Атанас Петров и неговия играещ помощник и капитан Тодор Алексиев достигнаха до втория си трофей за сезона след Суперкупата, както и радостта и отзивите след триумфа.

„Играхме много разумно. Използвахме техните слаби страни. Получи ни се в много голям процент това, което желаехме. До края на мача следвахме това, което говорихме преди него“, заяви Атанас Петров след мача.

„Не мисля, че изпълнявахме по-силен сервис. Напротив. Имахме два-три флота, с които не ги затруднявахме и те отиграваха много бързо. Това беше слабото ни звено в голяма част от мача. Момчетата играха с много голямо самочувствие. Те знаят как да играят тези мачове, кога да дадат максимума от себе си.Мачът за първенството с Нефтохимик беше малко по-различен, нямаше тръпката и условието, че на всяка цена трябва да се победи. Опит, добри качества, умения, колективен отбор, себераздаване, всичко това ни помогна“, добави той.

„Нищо общо няма турнирът за Купата с първенството. В шампионата има много мачове, които трябва да се изиграят разумно, много е рано. Нещо, което ни различава от другите отбори, са едни хора, които са пропътували 300 км, дошли са тук, дерат се цял мач. Чувството е все едно играем вкъщи. Същото беше и в Пазарджик миналата година. Пред такава обстановка и фенове човек дава повече от това, което може“, завърши Петров.

 

„Стигнахме трудно до трофея. С изключение на първия гейм, всичко вървеше точка за точка. В края успяхме да изпъкнем. Издържахме на техния сервис и нещата станаха доста по-лесни. След първия гейм те спряха да бият силен начален удар. Бяхме по-спокойни и успяхме. Нямаше значение колко гейма ще продължи мачът. Готвим се за тежък втори полусезон и за тежък плейоф“, сподели капитанът Тодор Алексиев.

„Имахме доста премеждия, за да стигнем до тук, но успяхме. Дадохме всичко от себе си, победихме, спечелихме Купата и за сега изпълняваме плана, който сме си поставили – да спечелим всичко каквото можем. Ще видим накрая дали можем да свалим Нефтохимик от шампионата. Не мога да отговоря на този въпрос сега. Това беше само един мач, а ако ги срещнем евентуално на финала, ще бъде дълга серия. Ще говорим тогава за това“, каза още капитанът на Хебър.

“Безкрайно сме доволни. Победихме в тяхната зала. Аз играх слабо, но бихме. Обичам да играя слабо и да бием. За нас е важен резултатът. Продължаваме напред.

Разполагаме с много класни играчи в нападение. Излязохме от трудна ситуация в първия гейм след 1:6. Разиграхме се максимално. Финалите са ми най-интересните мачове, вижда се кой има кураж да играе в такива двубои“, заяви опитният разпределител на ВК Хебър Георги Братоев.

Снимка: bgvolleyball.com

Подобни статии

Top