Вижте верните отговори на тестовете по математика от НВО за седми и десети клас - DC news

Вижте верните отговори на тестовете по математика от НВО за седми и десети клас

Смут сред десетокласниците заради сгрешените формули, седмокласниците се затрудниха

Верните отговори на тестовете по математика за VII и X клас и формулите към тях са публикувани на сайта на МОН в рубрика „Общо образование“ – Национално външно оценяване. Това съобщиха от пресцентъра на МОН.

За седмокласниците можете да ги изтеглите от ТУК , а за десетокласниците от ТУК.

5 900 седмокласници се явиха на втория изпит от Националното външно оценяване (НВО) – по математика, съобщиха от РУО-Пловдив.

Според някои от децата изпитът е бил труден, а сред най-трудните задачи са били задачите с номера 21 и 23.

Резултатите от НВО ще станат ясни до 28 юни. Оценките от тях ще са сред балообразуващите за кандидатстване в профилираните и професионални гимназии.

При десетокласниците пък се е стигнало до напрежение заради получените формули без скоби. Наложи се след това да им бъде раздаден нов вариант на формулите. Заради екстремната ситуация някои от учениците са напуснали класните стаи.

След раздаването на новия вариант, квесторите са съобщили на учениците, че имат допълнителни 40 минути за работа.

Припомняме, че от МОН обясниха следното: „В 9.38 ч днес в МОН е постъпил сигнал, че при печат на файла с формули по математика за 10 клас, конвертиран от Word в PDF, в част от формулите не се визуализират скобите. В отговор на сигнала в рамките на 6 минути е направена проверка и файлът е качен отново. Дадено е указание за начало на изпита да се смята моментът, в който всички ученици в съответното училище разполагат с повторно качените коректни формули. Учениците не са ощетени”.

Подобни статии

Top