Вижте заповедите на здравния министър за мерките в извънредната епидемична обстановка

Заповедите са в сила от 0.00 ч. тази нощ

Четири заповеди, с които въвежда конкретни противоепидемични мерки на територията на страната, считано от 14 май до 14 юни тази година, издаде днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с обявената с Решение на Министерския съвет извънредна епидемична обстановка и на основание чл. 61 и чл. 63 от Закона за здравето, съобщават от здравното министерство.

НА ЖИВО: Въвеждат извънредна епидемична обстановка до 14 юни

С първата заповед министърът въвежда временните противоепидемични мерки на територията на страната.

С друга заповед на здравния министър се урежда задължителната изолация на потвърдените случаи на COVID-19, карантината на контактните лица, медицинското наблюдение и т. н.

Разрешават разходките в парковете за всички, противоепидемичните мерки остават

С третата от тях министърът въвежда временна забрана за влизане в страната, с изключение на български граждани и членове на техните семейства, медици, транспортни работници, ангажирани с международен превоз и чуждестранни официални длъжностни лица. Вижте я ТУК!

Четвърта заповед определя кои обекти продължават да работят и кои остават затворени.

Припомняме, че след отмяната на извънредното положение, правителството реши да въведе извънредна епидемична обстановка по предложение на здравния министър. На практика правилата остават такива, каквито са и в момента.

Подобни статии

Top