Вижте защо закриха Районната прокуратура в Първомай!

https://www.google.com/maps/Георги Янакиев

Целта е да се оптимизира работата на прокуратурата

Районната прокуратура в Първомай бе преобразувана в Териториално поделение към Районна прокуратура – Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

Промяната влиза в сила от 1 януари тази година, като решението за закриването на прокуратурата в Първомай е във връзка със съдебната реформа. То е взето с решение на Пленума на ВСС по протокол № 20 от 29.07.2019 г..

Считано от същата дата е разкрито Териториално отделение в гр. Първомай към Районна прокуратура – Пловдив, което ще поеме компетентността по делата върху територията на Община – Първомай.

Териториално отделение – Първомай  остава в сградата и помещенията, в които досега се намираше бившата Районна прокуратура – Първомай. Осигурен е достъп на граждани и институции до всички структурни звена на Районна прокуратура – Пловдив, включително и в гр. Първомай.

От 1 януари нататък сигнали, жалби, молби и др. следва да бъдат адресирани до Териториално отделение – Първомай към Районна прокуратура – Пловдив, ако се депозират в гр. Първомай, или директно към РП – Пловдив, ако се подават в гр.Пловдив, както и в полицията.

Причина за промяната е оптимизирането на прокуратурите в региона, коментираха за DCNEWS от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Именно заради това прокуратурата в Първомай преминава под разпореждането на най-близката голяма прокуратура в Апелативния регион.

В териториалното поделение, което се помещава в сградата на Съдебната палата, ще продължат да работят двамата прокурори, които и досега работеха в Първомай. Делата, които наблюдават те, ще се внасят и гледат от Районния съд в града.

Снимка: google.com/maps/Георги Янакиев

Top