Визите за САЩ няма да отпаднат….засега

Няма вероятност визовият режим на българите за САЩ да отпадне в краткосрочен план

Всяка година десетки хиляди българи кандидатстват за  визи за Съедините американски щати, сред тях са и  над 5 хиляди млади хора, които се възползват от студентските програми на страната ни.  Правителството на САЩ прави всичко, за да улесни получаването на визи, но няма как да премахнем визовия режим още следващата година. Това каза американския посланик  у нас Ерик Рубин .

В Пловдив той коментира още и евентуалния избор на България за закупуване на военните самолети F 16. “ Силно подкрепяме проекта на българското правителство за модернизация на българската военна област и въоръжените сили на страната. Проектът с военните самолети е един от аспектите в тази модернизация и F 16 е едно чудесно решение по отношение на цената и оперативната съвместимост и възможността да подкрепят отбранителната способност на България“. По думите му, ако България избере F 16 това ще увеличи още повече възможностите за сътрудничество между двете страни.

Американският посланик у нас Ерик Рубин  беше  в Пловдив, за да открие реновираното  ОУ „Душо Хаджидеков“ с финансовата подкрепа  на САЩ. 

 

 

 

 

 

 

Top