Визуален пърформанс пред Кино „Космос“ тази вечер

Публиката ще бъде потопена в експериментални кадри, които интересно се преплитат в нов жанр

Осмата поред среща с резидентните артисти, работещи в Пловдив през 2018 г. в рамките на програма ADATA AiR ще се състои пред Кино Космос, включвайки пърформанс и прожекция върху фасадата на сградата.

Автори на проекта са Берт Якобс и Ари-Пека Лейненън. Съчетавайки артистичния произход на скулптурата и звука, започват сътрудничество, което открито търси нови възможности за приложимост на съответните изкуства. В този процес те следват идеята на Херман Хесе, че „да бъдеш човек е експеримент, пътешествие. Истината може единствено да се преживее, а не да се научи.“

Якобс и Лейненън изследват успеха и неуспеха да разберат гъвкавостта, необходима им, за да останат олицетворение на живота в раздробената реалност.

ЕЛДОРАДО е мултидисциплинарен пърформанс, разказващ историята на двама герои, търсещи изгубеното злато на България. Публиката ще бъде потопена в експериментални кадри, които интересно се преплитат в нов жанр, определен от създателите му като „уестърн психеделичен космически филм“.

Историята е базирана на местни митове, факти и въображение, които се развиват в обособено предложение за проект в сферата на изкуството, който да бъде реализиран в програмата на Пловдив ЕСК 2019.

1 2

Подобни статии

Top