ВК Хебър ще играе контроли с италиански грандове

Целта пред Камило Плачи и волейболистите му е влизане в групите на Шампионската лига

Треньорският щаб на мъжкия волейболен отбор на Хебър (Пазарджик) планира една част от предсезонната подготовка на тима да се проведе в Италия, съобщава BGvolleyball.com.

Носителят на титлата от Суперлигата на България ще участва в най-престижния клубен турнир – Шампионската лига, като се гони достойно представяне и по възможност влизане в груповата фаза. За целта освен солидна селекция, която вече бе финализирана, в клуба планират и солидна основа контроли с класни съперници.

Едни от най-класните европейски клубове са в Италия, а там старши-треньорът Камило Плачи е в свои води. Вече се договарят множество контроли с местни грандове, единият от които ще бъде Верона. Кои ще бъдат другите съперници на Хебър ще стане ясно в следващите дни, тъй като все още се финализират договорките за проверките. След като всичко е ясно ще бъде оповестена официална информация за програмата от гостуването на Хебър.

На старта на Шампионската лига волейболистите на Пазарджик излизат срещу първенеца на Испания Гаугас (Лас Палмас).

Първият двубой между двата тима ще се изиграе между 5 и 7 октомври в Испания, а между 12 и 14 октомври Пазарджик ще е волейбол, защото Хебър ще домакинства първия в историята си мач в Шампионска лига.

Подобни статии

Top