ВК Хебър: Служебната титла за Нехтохимик е несправедливост!

Пазарджиклии негодуват от решението на УС на БФВ да прекрати първенството

ВК Хебър (Пазарджик) официално изрази недоволството си от вчерашното решение на УС на БФВолейбол да прекрати първенството при мъжете и да направи служебен шампион отбора на ВК Нефтохимик 2010. Бургаският тим имаше 6 точки аванс пред пазарджиклии, които остават с Купата и Суперкупата този сезон.

„Титла се печели, а не се узаконява! По този начин тази титлата губи стойността си дори за феновете на Нефтохимик. На всички привърженици, заради които нашият клуб, останалите клубове, федерации и изобщо спортът като явление съществува, им се отне възможността за честна и спортменска битка, което под никвка форма не бе „наложително“ и не сме съгласни с втълпяването, че всичко се прави за тяхно здраве!

Според нас доиграването на сезона, или в най-лошия случай – обявяването на година без шампион, щеше да е „по-малката злина“ и тогава наистина нямаше да има печеливши. За нас един от основните принципи в спорта е справедливостта! Спортът е за това – да се играе по правилата и всеки да получи това, което е спечелил и нищо повече!

Ние и нашите фенове знаем какво сме спечелили! Знаем и какво сме загубили! Не ни е страх да поемаме отговорността и за двете!“, се казва в част от отвореното писмо на ВК Хебър (Пазарджик).

При жените нямаше подобни драми и ВК Марица (Пловдив) взе, макар и служебно, шестата си поредна титла, като до момента имаше 19 победи от 19 мача.

Подобни статии

Top