ВК Марица играе последният си мач в Шампионската лига днес - DC news

ВК Марица играе последният си мач в Шампионската лига днес

„Жълто-сините“ гостуват на румънския КСМ Търговище в 18:00 часа българско време

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес на румънския КСМ Търговище (Търговище). Двубоят е последен в груповата фаза на Шампионската лига, а срещата започва в 18:00 часа в зала „Търговище“ в румънския град Търговище.

В последния си мач в Шампионската лига маричанки загуби като домакин на полския шампион Група Азоти Хемик (Полице) преди седмица. КСМ Търговище загуби домакинството си на турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул).

В другия мач днес от групата на Марица Хемик (Полице) посреща Еджзаджъбашъ.

Преди последните мачове в група „Е“ класиране вече е ясно и не може да претърпи промяна след днешните срещи. Еджзаджъбашъ печели групата – тимът е с 15 точки, втори остава Хемик (Полице), които са с 10 точки, трети са КСМ Търговище с 5 точки, а Марица е без спечелена точка на четвъртото място.

През изминалия уикенд маричанки загубиха за първи път от почти 8 години в българското първенство след голяма драма срещу ЦСКА (София) като гост с 2:3 гейма. КСМ Търговище победи у дома с 3:0 гейма Аргеш Волей (Питещи) в среща от волейболния елит на Румъния.

В класирането маричанки са първи с актив от 25 точки, а КСМ Търговище е на второто място в Румъния с 34 точки.

„Жълто-сините“ участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а КСМ Търговище за първи път са в най-силния европейски клубен турнир, след като станаха вицешампиони на Румъния.

Първият двубой между двата отбора в Пловдив завърши с успех за румънките с 3:0 гейма.

Марица игра за първи път през този сезон срещу румънски отбор в евротурнирите.

Това ще бъдe мач номер 58 за Марица в европейските клубни турнири.

Двубоят ще бъде излъчен на живо по Max Sport 3, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Подобни статии

Top