ВК Марица (Пловдив) започна подготовка (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Жълто-сините“ са само 6 в момента, имат нов помощник-треньор и кондиционен специалист

Шампионът и носител на Купа България по волейбол при жените Марица Пловдив започна подготовката си за новия сезон. Преди заниманието в зала „Лаута“ старши треньорът Иван Петков и главният мениджър Борис Халачев приветстваха състезателките и казаха няколко думи за новия сезон. След това треньорката от школата на тима Габриела Айшинова поднесе питка на волейболистките и треньорите.

Отборът стартира с шест състезателки: Таня Петкова, Йоанна Атанасова, Славена Никова, Виктория Григорова, Силвия Андреева и Мирела Шахпазова. Милена Димова, която се възстановява след операция, изгледа заниманието. Тренировката пропуснаха състезателките, които се готвят с националния отбор за световното първенство в Япония.

Посрещачката Таня Петкова се завръща в Марица след престой в отбор от Индонезия. Разпределителката Йоанна Атанасова, която игра като преотстъпена в Раковски (Димитровград), също се завръща в родния си клуб. Славена Никова, която играе на поста либеро също идва от Раковски.

Новите лица в щаба на Марица са: помощник-треньорът Владимир Орлов и кондиционният треньор Евгени Ранчински.

Марица ще проведе основната част от подготовката си в Пловдив, изясняват се контролите и на кои международни турнири ще участва отбора.

Владимир Орлов е работил като помощник-треньор на Владимир Кузюткин в женския национален отбор. Помощник-треньор на Иван Халачев в националния отбор за кадети. Водил е проектоолимпийци родени през 1999 г. в София. Бил е старши треньор на Родопа (Смолян), Миньор (Перник), а за последно е работил в школата на Берое (Стара Загора).

Евгени Ранчински е работил като кондиционен треньор в румънския Аркада (Галац) и младежкия национален отбор до 21 години.

„Впечатленията са ми доста добри. В клуба се работи доста професионално, научно, използват се всички нови методи“, заяви новият кондиционен треньор на клуба.

Водят се преговори с нови състезателки и когато трансферите са договорени те ще бъдат официално обявени. В предстоящия сезон Марица ще участва директно в групите на Шампионската лига.

Снимки: volleymaritza.bg

Подобни статии

Top