ВК Марица се хвърля с всички сили срещу ЛП Сало в Шампионската лига

Наставникът Иван Петков, капитанката Радосвета Тенева и централната блокировачка Нася Димитрова говориха в Пресклуб България

На обратното броене до началото на второто участие на българските шампионки от Марица (Пловдив) в Шампионската лига на Европа бе даден старт днес с пресконференция в Пресклуб България в София. Малко повече от три денонощия преди домакинския сблъсък на „жълто-сините“ с първенеца на Финландия ЛП Сало (Сало), с медиите се срещнаха старши-треньорът на пловдивчанки Иван Петков, капитанката Радосвета Тенева и централната блокировачка Нася Димитрова.

Ето какво казаха те в Пресклуб България:

Иван Петков: “Нашият съперник е отбор, който традиционно участва в европейските клубни турнири и играе един добър волейбол – доста бърз и динамичен, без да преобладават грешките, с достойнства в играта в защита… Никак не е за подценяване, защото срещу тях на нас определено ще ни бъде доста трудно. Проведохме своята подготовка с идеята да бъдем в добро състояние точно за тези мачове. До каква степен сме успели ще разберем съвсем скоро. Момичетата, които по обективни причини не бяха пълноценни в тренировъчния процес, бяха достатъчно амбицирани да наваксат това, което са изгубили. С всеки изминал мач от предсезонната подготовка отборът ни подобряваше играта си. Разиграхме доста различни схеми на игра. Лично на мен ми хареса състоянието на отбора по време на двете контроли с Бешикташ (Истанбул) миналата седмица, но има и още много какво да се желае.

Срещу Сало ще трябва да дадем всичко от себе си и да покажем морално-волеви качества, за да излезем победители. След период от 20-30 дни отборът ни ще изглежда още по-добре. Мисля, че отборът, който селектирахме за този сезон, е на добро ниво – много сериозни момичета, с биография, с потенциал и с амбиции. Надеждата ни е те да дадат своя принос клубът да направи крачката нагоре, която търсим всяка година. Имаме хора в клуба, които събират информация за руския Енисей (Красноярск), но в момента тя не достига до мен, защото искам да се фокусираме само върху мачовете със Сало.”

На въпрос как би отговорил на хипотетична покана да поеме националния отбор в случай, че договорът на настоящия селекционер Иван Сеферинов не бъде подновен, наставникът на Марица каза:

“Аз бих отговорил, както би отговорил всеки българин, според мен – предизвикателство, чест и отговорност е да бъдеш треньор на националния отбор, но това в момента не стои на дневен ред, не го мисля и не би било коректно да коментирам.”

Радосвета Тенева: “В четвъртък започваме второто си участие в Шампионската лига. Много сме мотивирани и щастливи. Първият ни противник, отборът на Сало, е преодолим. Надявам се да покажем добра игра, за да можем да продължим колкото е възможно по-напред в Шампионската лига и въобще в европейските турнири. Мисля, че и вътрешното първенство тази година ще бъде по-интересно от миналата, защото чуваме за интересни селекции. Очаквам нивото да е по-добро и да бъде по-интересно за зрителите.”

Нася Димитрова: “Със сигурност няма да подценим отбора на Сало. Тепърва има какво да научим за него. От днес започваме да ги гледаме по-обстойно на видео, за да можем да разучим тяхната игра. Но най-вече се надявам нашата игра да се подобрява с всеки изминал мач и да се стегнем точно за тези мачове срещу финландките, защото те са много важни за нас. Надявам се тази година да бъде много по-силна за нас, да продължим по-напред и да покажем добра игра в Европа, за да зарадваме нашите фенове и цялата пловдивска публика. Те са постоянно до нас, за което им благодарим. Дано и в българското първенство тази година да има повече интрига.”

Марица и Сало ще се изправят един срещу друг в четвъртък, 19 октомври, от 19:00 часа в пловдивската зала Колодрума. Реваншът в зала „Салохали“ е на 25 октомври, също от 19:00 часа.

Подобни статии

Top