ВК Марица започна подготовка за новия сезон (СНИМКИ) - DC news

ВК Марица започна подготовка за новия сезон (СНИМКИ)

В щаба на шампионките има двама нови треньори, очакват се и още волейболни попълнения

Волейболният шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон, в който маричанки ще защитават титлата си в НВЛ и Купата на България, отново ще играят и в груповата фаза на Шампионската лига.

По традиция беше подготвена питка, с която бяха посрещнати всички треньори и състезателки.

Двама нови треньори се присъединиха към щаба на отбора – помощник-треньорът Кристиян Илиев и кондиционният треньор Пламен Петров.

Подготовката ще се проведе изцяло в Пловдив, водят се преговори за контроли.

Селекцията в клуба продължава и Марица очаква още нови състезателки.

Четири волейболистки на Марица попаднаха в разширения състав на националния отбор за предстоящото Световно първенство и те ще се присъединят към тренировките по-късно.

Кристиян Илиев е роден на 29 януари 1997 г. и започва волейболната си кариера в ЦСКА. Играл е във всички възрасти групи на националните отбори. Завършил е НСА и като треньор е работил две години в школата на Звезди 94 и една година в школата на ЦСКА. От този сезон той ще бъде помощник-треньор на Марица.

Пламен Петров е роден на 28 декември 1977 г. Завършва спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив с джудо. Бил е състезател по кикбокс и савате, също така е бил и треньор. В момента е и кондиционен треньор на националния отбор по савате. За първи път той е кондиционен треньор във волейболен отбор.

Илиев и Петров заменят Благовест Тодоров и Алекс Нешкова.

Подобни статии

Top