Вкарват Кобрата в стерилен балон седмици преди мача с Джошуа

Претендентът за световните титли при най-тежките ще бъде тестван през ден за COVID-19

Кубрат Пулев ще пристигне по-рано в Лондон за битката със световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа. Родната звезда в тежка категория на професионалния бокс ще направи това по настояване на мениджъра на британеца Еди Хърн, който иска да избегне отлагане на мача заради положителен тест за коронавирус на българина.

„Кубрат ще пътува скоро до Лондон. По-рано, отколкото си мислим, и ще влезе в „балона“ няколко седмици предварително. Голяма част от топ боксьорите в тежка категория и момчетата, които печелят сериозните пари, биват тествани ежедневно.

Вижте Дерек Чисора, мисля че той се тестваше през ден. Ще доведем Пулев тук. Ще се погрижим той да е в „балона“, в затворена среда, защото просто не можем да рискуваме. Обикновено, в седмицата на даден мач рискът той да пропадне е 10%. Сега шансовете това да се случи са 50:50. Когато става въпрос за битка от такъв мащаб, трябва да бъдат взети допълнителни предпазни мерки. Това ще гарантира, че и двамата боксьори ще бъдат в балона“ отрано и под строг надзор“, заяви Еди Хърн пред Sky Sports.

Подобни статии

Top