ВКС потвърди: 7 години и 10 месеца затвор за зверското убийство на асеновградчанин

Близо 8-годишната присъда е за непълнолетния Исмаил Асан, който скачал по главата на жертвата си

Върховният касационен съд потвърди присъда за умишлено убийство спрямо 17-годишния Исмаил Асан от Асеновград в размер на 7 години и 10 месеца лишаване от свобода. Върховните съдии окончателно признаха за виновни и осъдиха Асан и с авера му Митко Асенов (20 г.), който получи 2-годишна условна присъда по обвинение за грабеж.

Ужасяващи подробности в съда за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград преди евровота

Исмаил Асан е признат за виновен за това, че на 25 срещу 26 май 2019 г. в  Асеновград, макар непълнолетен – тогава на 15 години, но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил 48-годишния Хайретин Юмер. Престъплението е извършено с особена жестокост,  по особено мъчителен начин и по хулигански подбуди. Асан е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, в съучастие с Митко Асенов, тогава на 17 години, е отнел от починалия мобилен телефон и пари. Съдът е определил едно общо най-тежко наказание на И.А. за двете извършени престъпления в размер на 7 г. и 10 м. лишаване от свобода.

На Митко Асенов пък е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Той е признат за виновен за отнемане на чужди движими вещи и за това, че не е попречил на извършването на убийството, като е могъл да го направи.

9 г. и 4 м. затвор за 16-годишен убиец от Асеновград, условна присъда за съучастника му

Припомняме, че на 25срещу  26 май 2019 г., през нощта, двамата непълнолетни младежи били седнали на пейка в парк в  Асеновград. Те пиели алкохол. През това време покрай тях минал Хайретин Юмер, който се прибирал към дома си.

По делото е установено, че той бил нападнат без никакъв повод. Исмаил го е удрял и скачал по тялото и главата му, а Митко не му попречил. Двамата взели мобилния телефон и парите му, след което избягали. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна и е влязла в сила.

Подобни статии

Top