ВКС потвърди: Бащата, подпалил сина си, за да го сплаши, за 20 години в затвора

Присъдата е влязла в сила днес

Присъда от 20 години лишаване от свобода за подсъдимия Никола Добревски от пловдивското село Отец Кирилово, която бе потвърдена от състав на Апелативен съд – Пловдив, е оставена в сила от Върховния касационен съд и приведена в изпълнение днес.

Добревски е признат за виновен в това, че на 27.12.2016 г. в с. Отец Кирилово, обл. Пловдивска, умишлено е умъртвил рождения си син Иван Добревски, като престъплението е извършено по особено мъчителен за убития начин.

Припомняме, че бащата полял сина си с бензин и го запалил, след възникнал скандал между двамата за взет от сина заем. В резултат на нараняванията синът е починал в болница на  26.02.2017 г., поради което и на основание чл. 116, ал. 1, т. 3, предл. 2, алт. 1 и т. 6, предл. 2 вр. чл. 115 във връзка с чл. 57, ал. 1 от НК и чл. 54, ал. 1 и 2 от НК съдът е осъдил бащата Н. Д. на 20 години лишаване от свобода.

Бащата, подпалил сина си, остава зад решетките за 20 години

Върховният касационен съд се е произнесъл, че Апелативният съд е установил подробно начина, по който е възникнал пожара, в резултат на който пострадалият Иван Добревски е получил термичните травми, довели до смъртта му.

Подобни статии

Top