ВКС потвърди: Отцеубиецът Цветан от Столипиново ще лежи 17 години в затвора

Съдът прецени, че Цветан не е невменяем

17 години ще лежи в затвора 23-годишният Цветан Ангелов от Столипиново, който уби баща си през юни 2017 година. Това постанови Върховният касационен съд, след като разгледа жалбата на служебния защитник на Цветан срещу решението на Апелативния съд в Пловдив.

Младият мъж е признат за виновен в това, че умишлено е умъртвил биологичния си баща, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Цветан, който закла баща си: Не искам да се задържам (СНИМКИ И ВИДЕО)

Припомняме, че на 22.06.2017 г., в апартамент на ул. „Ландос“ в Пловдив, през нощта той влязъл в стаята на баща си, който спял и затиснал с ръка устата му, а след това започнал да му нанася удари с нож. По-късно сестричката му Иванка Ангелова намерила баща си мъртъв. Тя събудила майка си Минка и й казала, че младият мъж е ударил баща си с нож. Когато Минка отишла в стаята на  55-годишния Наско, го намерила мъртъв в леглото му и целият потънал в кръв.

При огледа на тялото съдебните медици са открили 10 прободни рани по жертвата.

Апелативния съд е потвърдил присъдата на Окръжния съд под тепетата.

Съдът е постановил Цветан Ангелов  да изтърпи отделно и присъда от 4 месеца лишаване от свобода от предишно условно осъждане. Другите две деца на починалия са предявили граждански искове от по 10 000 лв., за претърпени страдания от смъртта на баща си, които изцяло са уважени от съда.

По-късно служебният защитник на Ангелов е обжалвал пред Върховния касационен съд наказанието на клиента си с мотива, че подсъдимият е невменяем и не носи наказателна отговорност.

Оставиха зад решетките за постоянно отцеубиецът от Столипиново

Върховният касационен съд е преценил, че правилно Апелативен съд – Пловдив се е позовал на заключението на комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, че подсъдимият е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Присъдата на апелативните магистрати е оставена в сила от Върховния касационен съд и вече е приведена в изпълнение.

Решението е окончателно.

Подобни статии

Top