ВКС пусна под домашен арест бившия полицай Венцеслав Караджов - DC news

ВКС пусна под домашен арест бившия полицай Венцеслав Караджов

Ексченгето, обвинено в двойното убийство на родителите си, прекара в затвора 6 години и 9 месеца, а доживотната му присъдата още не е окончателна

Върховният касационен съд е изменил мярката „задържане под стража“ в „домашен арест“ на експолицая Венцеслав Караджов от Пловдив. Това съобщи адвокатът му Зоя Тошкова, предаде БЛИЦ.

Караджов изкара зад решетките 6 години и 9 месеца. По негово искане и това на адвоката му мярката беше изменена с мотив за необосновано продължително задържане.

Припомняме, че на 15 май 2016 г. Пловдив осъмна потресен. Мъртви в дома си, екзекутирани с по няколко куршума в главата и тялото, бяха намерени майката на Караджов – Божурка и баща му – Цветан. Караджов беше признат за виновен в умишлено убийство с особена жестокост и користна цел.

Телата бяха престояли два дни в дома им, когато на 17 май съседка се натъква на ужасяващата гледка. Аутопсия показа, че Божурка е простреляна 5 пъти, а Цветан – 3 пъти. Всеки един от възрастните хора имаше по един изстрел в главата.

Смята се, че Караджов е убил родителите си заради спор за имот. Въпреки че и до момента бившият полицай отрича да е извършил зверството, Окръжен съд-Пловдив постанови доживотна присъда с право на обжалване, а Апелативен съд потвърди присъдата.

Адвокат Тошкова коментира, че са подали жалба пред Върховен съд срещу решението на Апелативен съд за доживотна присъда. Предстои Венцислав Караджов, след дълъг престой в ареста, да се прибере в дома си, където го очакват съпругата му и вече порасналият му 20-годишен син.

От свои източници БЛИЦ научи, че Караджов, който по време на мерките за неотклонение и делата демонстрираше изключително хладнокръвие, вече се е предал психически и физически, но все още се опитва да се държи.

Подобни статии

Top