Вкусни постни десерти (РЕЦЕПТИ)

До края на Великия пост има още доста време. Трудно е да се измисля разнообразно постно меню за всеки ден, но още по-трудно е да се измислят сладкиши, които да не нарушават правилата на Великия пост.

Вижте тези три рецепти предложени от supichka.com, с които да подсладите вашите пости:

Постни домашни бонбони

– 2 супени лъжици тахан халва

– 2 супени лъжици мед

– 1/2 чаена лъжица канела

– 1/2 чаена чаша орехи

– 1/2 чаена чаша стафиди

– 1/2 чаена чаша овесени ядки

– 1/2 чаена чаша пшеничен зародиш

– 1/2 кафена чаша кафява захар

Оставяте меда да омекне, след което добавяте към него и тахана. Смилате орехите, а стафидите нарязвате на дребно, заедно с пшеничния зародиш, овесените ядки и канелата ги изсипвате при сместа от мед и тахан. Разбърквате всичко много старателно, като е най-добре да направите това с ръка, за да могат съставките да се смесят добре. Получавате нещо като тесто. Оставяте за десетина минути в хладилника.

След като сместа е „стегнала” я извадете от хладилника и оформете бонбони с желаният от вас размер. Последната стъпка от рецептата от постни домашни бонбони е овалването на оформените бонбони в кафява захар. След като оваляте бонбоните в кафява захар отново ги приберете в хладилника и ги съхранявайте на студено до тяхното сервиране.

Ако домашните бонбони будят вашия интерес, то пробвайте и рецептата за домашни шоколадови бонбони и рецептата за домашни бонбони с овесени ядки, а защо не и рецептата за домашни бонбони „Рафаело“. Всички тези рецепти за бонбони са много лесни, бонбоните са от най-бързите и лесни за приготвяне у дома сладкиши. Домашните бонбони са чудесна идея за сладкиши и за най-неопитните готвачи, дори и за деца. Затова не пропускайте да приготвите домашни бонбони с вашите деца, те ще се забавляват и ще бъдат доволни, че сами са приготвили своите сладкиши.

1 2 3

Подобни статии

Top