Владиката и Зико преподадоха първия урок по пътна безопасност на първолаците (СНИМКИ И ВИДЕО)

Дядо Николай отслужи водосвет за началото на учебната година

Пловдивският митрополит Николай и областният управител Здравко Димитров преподадоха първия урок по пътна безопасност на първокласниците в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. Негово Високо Преосвещенство и Зико хванаха за ръце първолаците от школото и пресякоха най-близката пешеходна пътека до училището, като обясниха на децата, че всеки път трябва да се оглеждат, преди да преминат по зебрата.

След това поведоха малчуганите към вратите на училището, което тази година има и две православни паралелки. В тях ще се изучава вероучение, съобщи владиката в словото си.

Дядо Николай отслужи водосвет за началото на учебната година и благослови ученици и учители като им пожела здраве и успехи в обучението. „Онзи, който сее трънки, да не мисли, че ще бере грозде. Вярвам, че с труд и висока отговорност за божественото призвание на българския учител, ще бъдат посети семената на вярата, надеждата, любовта, на Божията премъдрост, която да осени всички вас с духа на разума, благочестието и добротворството“, посочи в словото си владиката.

„Нека децата да не забравят за игрите си, а учителите да мислят най-доброто за учениците си! Съвместно с МОН създадохме платформа за безопасно и посещаемо училище. И успяхме за една година да я разпространим във всички области в страната. С нея върнахме 25 хил. деца в учебните заведения. Тези деца не бива да губят правилния път, а да трябва да продължат напред“, категоричен беше областният управител Здравко Димитров.

След като удари първият звънец, първолаците бяха поведени от своите учителки в класните стаи, за да се научат да четат и пишат. Те бяха посрещнати с хляб и сол лично от своята директорка Таня Николова.

Подобни статии

Top