Владимир Илиев аут от европейското заради контузия - DC news

Владимир Илиев аут от европейското заради контузия

Най-добрият ни биатлонист и Владимир Оряшков заминаха на лагер преди световното първенство, в Полша остана само Милена Тодорова

Владимир Илиев ще пропусне оставащите два индивидуални старта от европейското първенство по биатлон в полския град Душники Здруй, съобщи БТА.

Илиев, който завърши 17-и на 20 км, е с травма на коляното и по решение на треньорския щаб няма да продължи участието си на шампионата на Стария континент.

Илиев, заедно с другия българин – Владимир Оряшков, ще отпътуват за лагера в Риднау (Италия) преди световното първенство в Поклюка (Словения), което започва на 10 февруари със смесената щафета на 4 по 7.5 км.

„Контузията е основната причина да пропусна останалите стартове, но и първият вчера показа, че карантината ми е повлияла на формата и не съм на това ниво, на което трябва, за да се боря за челните места“, заяви за предаването „На финала“ по БНР Владимир Илиев.

„По-добре е да се присъединя към останалите на лагера в Италия и да се възстановя за световното първенство. За момента не смятам, че травмата застрашава моето участие на световното първенство. Но не е безобидна, защото не мога да карам ски. А това е голям проблем за мен. Сега е трудно да се ходи по болници, а в Италия ситуацията е доста затегната и не знам дали е удачно да търся медицинска помощ там от местни специалисти. Ще опитам по телефона с нашия доктор да реша проблема. Ще си дам няколко дни почивка и се надявам травмата да премине.

Проблеми имах още преди старта на европейското. След карантината травмата се появи на втория ден. Може би заради факта, че 11 дни не правих нищо, а аз никога през живота си не съм почивал толкова дълго време и може би това оказа влияние.“

Така Милена Тодорова остава единствената българска представителка на европейското първенство. Тя се класира осма на 15 км. Днес биатлонистката ни ще участва в спринта на 7.5 км, а в събота – в преследването на 10 км.

Подобни статии

Top