Владимир Илиев завърши 18-и в преследването в Анси

Спортист №1 на България направи 3 грешки в стрелбата, победител е норвежецът Йоханес Тингес Бьо

Спортист номер 1 на България за годината Владимир Илиев завърши 18-и в преследването на 12,5 километра за мъже в Анси, Франция, кръг от Световната купа по биатлон.

Илиев направи три грешки в стрелбата и финишира на 2:54.2 минути след победителя Йоханес Тингес Бьо. Българинът има 81 точки от началото на сезона и заема 23-о място в генералното класиране.

Носителят на Световната купа Йоханес Тингес Бьо записа четвърта победа за сезона след поредното си впечатляващо представяне. Норвежецът допусна един пропуск при първата стрелба, но след това бе безупречен и финишира първи с време 30:07.8 минути.

Французинът Кентен Фийон Мейе свали и 20-те мишени, но остана втори с изоставане от 22 секунди след победителя. Трети е друг представител на Норвегия – Ветле Кристиансен с един пропуск в стрелбата и изоставане от една минута след Бьо.

В генералното класиране Бьо води с 314 точки след първите шест старта, следван на 49 точки от брат си Тарей Бьо, който днес завърши четвърти. Трети е Фийон Мейе с 238 точки.

Подобни статии

Top