Владимир Славенски е новият председател на ДСБ Пловдив

Той бе избран на поста на партийно събрание снощи

Владимир Славенски – общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив, е новият областен председател на ДСБ-Пловдив. Той бе избран от Областното отчетно-изборно събрание на партията, което се проведе на 13 април 2022 г. вечерта.

“Откакто се занимавам с политика, разбрах нещо важно – политика се прави с хора. Каквито и идеи да имаш, ако нямаш около себе си хора, с които да работиш, няма да стигнеш далеч. Човекът е в центъра на политиката”, заяви Славенски.  “Основен фокус в следващите 18 месеца са местните избори, в тази посока ще е центрирана работата на новото ръководство”, добави новият председател.

Партийния пост Славенски поема от Йордан Иванов. Областният управител на област Пловдив бе избран за заместник-председател на ДСБ на Националното събрание през февруари. Уставът на политическата формация не позволява дублиране на хора на ръководни партийни длъжности. Славенски стана общински съветник в Пловдив от листата на „Демократична България“ и бе избран за зам.-председател на Общинския съвет, след като Иванов бе назначен начело на Областната администрация.

Владимир Славенски е политолог, преподава по специалността в ПУ „Паисий Хилендарски“, чийто възпитаник е. Има и магистърска степен по бизнес администрация. Роден е през 1993 г. в град Пловдив и се занимава активно с политика от 6 години. Първата и единствена партия, в която членува, е ДСБ. В Общинския съвет на Пловдив, освен зам.-председател, Славенски е и член на Комисията по бюджет и финанси.

Новият председател на ДСБ-Пловдив е семеен, със съпругата му са горди родители на дъщеря.

Подобни статии

Top