Владимир Зографски с първи точки за сезона! - DC news

Владимир Зографски с първи точки за сезона!

Българинът зае 29-о място в първия кръг на веригата „Четирите шанци“ в Оберсдорф

Българинът Владимир Зографски зае 29-о място в първия кръг за годината на веригата по ски-скок „Четирите шанци“ в германския зимен център Оберстдорф.

С класирането си в топ 30 на голямата шанца в Оберстдорф самоковецът записа първите си две точки за сезона за Световната купа.

Победител в първия старт от Четирите шанци стана световният шампион по ски полети Карл Гайгер с 291,1 точки след скокове от 127 и 136,5 метра.

Германецът бе под въпрос за старта заради прекарания коронавирус, който наруши подготовката му. Но той не само участва, но успя и да спечели старта в родния си Оберстдорф.

Победата е седма в кариерата на Гайгер в старт за Световната купа.

Второто място е за трикратния олимпийски шампион и двукратен победител в „Четирите шанци“ Камил Стох от Полша с 288,3 точки (136/132,5), а трети е норвежецът Мариус Линдвик с 285,2 точки (126,5/135,5).

Вторият старт от престижната верига „Четирите шанци“ е на 1 януари в Гармиш-Партенкирхен, а следващите две състезания са в Инсбрук на 3 януари и Бишофсхофен на 6 януари.

В класирането за Световната купа начело остава норвежецът Халвор Егнер Гранеруд с 650 точки, следван от Маркус Айзенбихлер (Германия) с 508. Трети излезе Камил Стох с 258 точки.

Подобни статии

Top