Владимир Зографски с рекордно класиране за сезона!

Алберт Попов отпадна във втория манш в слалома в Шамони

Владимир Зографски постигна рекордно класиране за сезона, след като се класира на 16-о място в състезанието от Световната купа по ски скокове във Вилинген, Германия. 26-годишният българин събра 231.1 точки след скокове от 131.5 и 137 метра. По този начин Зографски печели 15 точки за генералното класиране и с общо 35 се изкачи до 40-та позиция.

Състезанието беше спечелено от местния любимец Щефан Лайе, който постигна първата победа в кариерата си. Лайе завърши с 266.4 точки след опити от 139.5 и 144.5 метра. На второ място се подреди Мариус Линдвик от Норвегия с четири точки изоставане, а трети остана Камил Стох от Полша с 11.8 пункта пасив спрямо победителя.

Французинът Клеман Ноел зарадва сънародниците си в Шамони с победа, а норвежецът Тимон Хауген и австриецът Адриан Пертъл записаха първи подиум в кариерите си в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.

Българинът Алберт Попов се движеше на 22-ро място след първия манш, но направи грешка във втория и не успя да завърши състезанието.

За Ноел това е трета победа от началото на сезона и общо седми подиум, който му позволи да се доближи само на две точки от лидера Хенрик Кристоферсен от Норвегия в класирането за Малката световна купа в слалома. Французинът бе втори след първия манш, но със стабилно каране във втория и благодарение на грешката на лидера Даниел Юл от Швейцария, довела до отпадане, стигна до мечтания успех пред родна публика.

Общото време на Ноел от двата манша е 1:41.47 минути и бе с 0.21 секунди по-добро от това на втория Хауген и 0.31 секунди пред Пертл.

В челната шестица се класираха още австриецът Михаел Мат, швейцарецът Рамон Ценхойзерн и руснакът Александър Хорошилов.

В класирането в дисциплината „слалом“ води Кристоферсен с 552 точки. Норвежецът отпадна още в първия манш и не успя да добави нищо към актива си. Втори с 550 точки е Ноел, а трети с 495 точки е Юл. До края на сезона остават още само три слалома, които ще определят и носителя на Малкия кристален глобус.

В общото подреждане за Световната купа начело с 877 точки е Кристоферсен, пред французина Алекси Пинтюро с 822 и норвежеца Александър Омод Килде с 820 точки.

Подобни статии

Top