Владо Илиев 22-ри в спринта в Гран Борнан

Радо Янков бе 23-и в квалификациите в Кареца, но паралелният гиганстски слалом в сноуборда бе отменен заради лошото време

Владимир Илиев спечели 22-о място в спринта на 10 километра за мъже от световната купа по биатлон за мъже в Гран Борнан. Българинът свали 9/10 мишени и след добро бягане намери място в преследването на 12.5 километра, което ще бъде проведено в петък следобед.

Илиев допусна грешка на първа стрелба, на излизане от която бе 45-и и с над половин минута пасив от лидера Емилиан Жаклен. Българинът обаче коригира пропуска и свали всички мишени при втория опит, докато французинът пропусна две и в крайна сметка зае 20-о място в Гран Борнан. Той бе с 5.2 секунди по-бърз от най-добре представилия се българин.

Бенедикт Дол спечели старта в Гран Борнан с време 23:22.1 минути, с което записа първата си победа за световната купа и първа за Германия за сезона при изминали три спринта. Всички биатлонисти в топ 3 завършиха без грешки, като втори на 9.4 секунди остана норвежецът Тарей Бьо, а трети с 11.3 пасив се класира Кентен Фийо Майе.

Норвегия продължава да заема първите две места в общото класиране за световната купа. Йоханес Тингес Бьо е лидер с 254 точки, Тарей Бьо е втори с 222, а французинът Симон Дестио заема трето място с 209.

Антон Синапов завърши 73-и с две грешки и време 2:40.0, с което остана извън състава за петъчното преследване и съботния масов старт.

Чепеларецът Радослав Янков завърши на 23-о място в квалификациите, но паралелният гигантски слалом от Световната купа по сноуборд беше отменен заради лошото състояние на пистата в италианския зимен курорт Кареца.

Янков постигна време от 1:14.17 минута в пресявките и остана на 34 стотни от секундата от място в топ 16, които трябваше да се борят за титлата.

Многото паднал сняг в последните дни и относително топлото време, обаче, затрудниха максимално организаторите за подготовката на трасето, което в крайна сметка не издържа и журито реши да прекрати състезанието след отпадането на шестима от първите осем спусналите сноубордисти на осминафиналите.

Следващият старт от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини е слалом на 5 януари в Лакенхоф (Австрия).

Подобни статии

Top