Влагат 450 хиляди лева в ремонта на две улици в селата Крумово и Брани поле(СНИМКИ)

Кметска  обиколка по улиците в родопските села Крумово и Брани поле

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов посети две от големите населени места на територията на общината – селата Крумово и Брани поле. На място той инспектира състоянието на пътната инфраструктура и готовността за началото на ремонтните дейности, предвидени в бюджета за тази година.

В село Крумово Михайлов направи пълна обиколка на улиците, които са в най-тежко състояние. След това, заедно с  кмета на селото Румяна Самоковарева общинският градоначалник обходи пътната отсечка, която тази година ще бъде изцяло реновирана. Близо 100 хиляди лева са заложени в капиталовата програма на общината за ремонт на улица „Римски мост” в селото. Отсечката е дълга 250 метра, с изградена канализация. Ремонтът е належащ, защото отсечката е изключително компрометирана. Пътният участък събира най-много вода при всеки валеж, която залива дворовете на къщите. Реконструкцията превижда подмяна на водопровода, полагане на асфалтова настилка и нови бордюри.

В Крумово Павел Михайлов посети и ОДЗ „Снежанка”, което също има нужда от ремонт. Пред директорката Диана Младенова-Найденова кметът обеща незабавна реакция и лично се ангажира да съдейства за подобряване състоянието на градината.

Кметската инспекция продължи в село Брани поле. Павел Михайлов, придружен от заместника си Владимир Маринов и кмета на селото Даниела Стоилова провериха как върви ремонтът на улица „Родопи” в селото.  Отсечката е част от републиканската пътна мрежа, затова ремонтът се извършва от Областно пътно управление. Ангажимент на пътната служба е цялостно асфалтиране на улицата. Община „Родопи“  се включи с частична подмяна на бордюрите на тротоарите.

Най-много средства ще бъдат вложени тази година в реконструкцията на улица „Хан Аспарух” в село Брани поле. Това е най-дългата пътна отсечка, от всички улици по населените места, които са заложени за ремонт в капиталовия бюджет на общината. Тя е с дължина 600 метра и за изграждане на водопровод, полагане на асфалтова настилка и смяна на тротоарните плочки са заложени 330 хиляди лева.

Очаква се пътните ремонти в община „Родопи” да започнат до месец, след проведени обществени поръчки и подписани договори с изпълнителите.

 

Подобни статии

Top