Влак премина при вдигнати бариери на прелеза в село Труд (СНИМКИ)

Хората от селото са притеснени

„На Коледа стават чудеса Влаковете минават без светлинен сигнал и на вдигнати бариери за по екстремни празници. с. Труд„. Това е написал жител на селото в профила си във Фейсбук.

Публикацията му, придружена със снимки как влакът Пловдив – Карлово преминава през прелеза необезпокоявано, а бариерите са вдигнати, е публикувана в публичната фейсбук група „Забелязано в с. Труд“.

На фотосите се вижда, че на прелеза има и спрял автомобил.

Снимките са публикувани около 21.00 ч. и се предполага, че са снимани вчера вечерта. Под тях има доста коментари, като един от тях е на служител на НКЖИ. „Няма драма, дори прелезът да е повреден, влакът минава с намалена скорост и готовност за спиране, защото машинистите отдалеч разбират за повредата в прелеза“, е написал потребителят.

Въпреки това доста от коментарите в публичната група, вкоято има още един пост със снимки по темата, изразяват притеснение от случилото се. Хората обясняват, че подобно нещо се случва доста често, включително и на новия прелез на село Строево. Други пък твърдят, че според нормативната уредба подобна възможност е разрешена нормативно, при определени изисквания.

Снимки: Фейсбук, Забелязано в с. Труд/Nina Kenanska

Подобни статии

Top