Властта решена да смаже футболните хулигани у нас

Футболните хулигани вече трябва да се подписват преди мач

Скенери на входа на стадиона и поименен билет, а полицията с право да налага глоби. Това са само част от спешните мерките, свързани с футболното хулиганство. Депутатите вече приеха Закон за футболното хулиганство.

Мерките коментира в ефира на националната телевизия депутатът и шеф на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

На всеки вход и изход има камери с висока честотна разделителност, а в секторите има също камера с висока честотна разделителност, както и подвижна камера.

 По думите на Атанасов полицията вече ще може да налага глоба.

Ако виновният е тийнейджър, санкцията се налага на   родителя, който носи отговорност за детето си. Глобите са в размер между 500 и 1000. Второто е ключово наказание  е забрана за посещаване на футболни мачове и спортни мероприятия в рамките от 1 до 5 години.

Той бе категоричен, че след тези права, които има полицията, тя няма да позволи наличието на маскирани хора по трибуните.

Според новия Закон нарушителят има право да обжалва в съда, но срокът вече е три дни, а съдията трябва да се произнесе веднага. Ако на първа инстанция се потвърди мярката на полицията, нарушителят може да обжалва пред втора, но срокът е 24 часа.

Така от времето на извършването на нарушението до обжалването на втора инстанция срокът е една седмица.

Футболните хулигани вече трябва да се подписват, когато предстои мач.  Подписката  трябва да е в съответното районно управление по местоживеене. Това ще гарантира, че този човек няма как да е на мача и в спортната зона около стадиона.

На стадиона непълнолетно лице ще може да отиде само с придружител. Той от своя страна пък   ще може да води максимум до три лица. Преди спортното мероприятие придружителят ще попълва и специална декларация, която ще е уеднаквена за всички стадиони у нас.

Големият закон за футболното хулиганство обаче ще  стане не по-рано от края на годината.

 

 

 

 

Подобни статии

Top