ВМРО алармира: Гоним „Hills of Rock“

Ако това се случи, щетата ще е за всички пловдивчани, подчертаха воеводите

ВМРО алармира за възможността превърналият се в емблема на Пловдив „Hills of Rock“ да се провали. Фестивалът е сред одобрените кандидатури по програма „Наследство“, обявена от Общинска фондация Пловдив 2019.

В апликацията си организаторите са посочили, че имат нужда от 450 000 лева, за да може рок събитието с участието на световноизвестни групи да се случи. Всъщност разходите за проявата излизат над 2 000 000 лева, а въпросната сума идва като допълнение по линия на фондацията в контекста на ЕСК. От протоколите на проектите по „Наследство“, обаче, става ясно, че фестивалът е отрязан със 100 000 лева с аргумента „липса на финансиране“, алармира общинският съветник Стефан Послийски.

Още по-неприятно впечатления прави фактът, че други събития с немалка стойност, но далече с не такава тежест като Hills of Rock са получили пълните поискани суми. „Т.е. има проекти в пълен размер, където не е записано, че липсват пари. Породи се съмнение, защо не са орязани всички, а само определени. Опасенията ни са да не би проектът да се провали“, коментира Послийски, който бе категоричен, че ще поиска преразглеждане на решението.

„Дано не направим глупост и не изгоним фестивала“, зави на свой ред градският лидер на партията Борислав Инчев. „Даваха се средства за какво ли не, а гоним фестивали, които цял свят гледа. Ако това стане, щетата ще е за всички пловдивчани.“

 

Подобни статии

Top