ВМРО блокира входа на дома на Кирил Петков в столицата (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

ВМРО блокира входа на дома на Кирил Петков в столицата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Симпатизантите на ВМРО заявиха, че искат да говорят с него за Република Северна Македония

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди заедно със симпатизанти на Организацията блокираха ул. „Шишман“ в София, където е жилището на министър-председателя.

Целта на акцията е да покажат, че ВМРО няма да допусне национално предателство с позицията на Р България по отношение на старта на преговорите на РС Македония за ЕС, съобщиха от пресцентъра на партията, откъдето разпространиха и снимки.

Протестните действия от дома на Кирил Петков ще прераснат в протест под наслов #НеПредавайМакедония в 12.00 ч. пред парламента, уточняват от ВМРО.

В официалната си страница във Фейсбук Джамбазки във видео на живо обясни, че той и привържениците на ВМРО чакат Петков, защото искат да говорят с него по темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.

На място има полиция, която охранява демонстрацията, предаде БТА.

„Причината да сме тук е, че искаме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се струват важни по отношение на двойната външна политика към Република Северна Македония“, каза Джамбазки. Евродепутатът добави, че ВМРО не приема по никакъв начин каквото и да било отстъпление по темата, каквото и да било отстъпление от българския национален интерес.

Ангел Джамбазки каза още, че ще попита кога ще бъде свикана парламентарната комисия по външна политика, за да бъде разгледано предложението на Френското председателство за начало на преговорите за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.

Снимки: ВМРО

Подобни статии

Top