ВМРО:  Искаме национален референдум за Македония

Мирното събиране е провокирино от противоречивите изказвания на министър-председателя Кирил Петков

Призоваваме всички българи, които са категорично против предаване на българския национален интерес, да дойдат по време на КСНС от 14 часа

Мирното събиране е провокирино от противоречивите изказвания на министър-председателя Кирил Петков, както и някои негови действия.

Едно от тях е изпращането на съветника му Весела Чернева в първите дни на януари в Скопие, без никаква яснота с каква цел е направена визитата и какво е говорено на нея.

По информация на ВМРО на тези разговори не е бил извикан българският консул, което прави ситуацията още по-притеснителна. И припомняме също така, че г-жа Чернева беше един от най-големите критици на наложеното от България вето за членството РС Македония в ЕС.

Друга причина за призива за гражданско присъствие пред Президентството по време на КСНС са поредица изявления на представители на правителството, в които открито се говори за сделки, транспортни коридори и икономически взаимоотношения като алтернатива за промяна на позицията на страната ни.

Ние от ВМРО сме категорични, че няма да допуснем правата на българите в Македония и историята ни да станат разменна монета на нечии нечисти политически интереси.

Призоваваме отново всички партии в парламента да не отстъпват от вече поставените условия:

-На първо място да бъдат гарантирани правата на българите от другата страна на границата. Да спрат репресиите и тормозът над тях. Те са наши братя и няма как да бъдат изтъргувани срещу визи, самолетни линии или финансови коридори.

-Категорично трябва да се сложи край на езика на омразата към България.

– Да бъде призната общата ни история до 1944 г. и да спрат спекулациите и манипулациите с нея.

Ако има дори и малък намек за отстъпление, ние сме готови да започнем процедура за свикване на национален рефередум!
 
 
 

Подобни статии

Top