ВМРО-Пловдив: Идеята на Здравко Димитров да отмени честванията за 3 март е национално предателство

Воеводите под тепетата с позиция до медиите

Идеята на кмета на гр. Пловдив, г-н Здравко Димитров, да отмени честванията в града ни по случай националният празник на България е национално предателство! Войната в Украйна няма нищо общо с 3-ти март – националният ни празник, който е символ на българския идеал за единство на нацията, символ на обединението на териториите Мизия, Тракия и Македония в рамките на Санстефанска България.

3-ти март не е ден на Русия, той не е и ден на Украйна. Това е денят на възстановяването на българската държава след пет века на черно робство! Денят, в който обединеното ни Отечество в своите етнически граници се появява отново на картата на Европа!

3-ти март е ден, който следва да обединява хората от различни националности, включително братските нам руски и украински народ, които в хода на историята са били неведнъж рамо до рамо в битките за отстояване на нашата свобода. И докато глупостта и истерията диктуват решенията на нашите политици, ВМРО-БНД не приема този акт на посегателство от страна на кмета върху българската история и идентичност.

Отказът от почитане на националния ни празник е директно неуважение към предците ни, дали живота си и положили костите си за възстановяването на българската държава. Отказ от национална идентичност. Отказ от българския национален идеал!

Честването на националния ни празник ще бъде оценено от наследниците на загиналите във войните за Освобождението на България. Несъмнено, за нас настоящият празник е един акт на почит към паметта на нашите предци, били се рамо до рамо за свободата на нашето Отечество.

За да възпитаваме поколенията в патриотизъм, в обич към България, трябва да спрем да се харесваме на този или онзи западен или източен господар! Войната в Украйна или пък либералните родоотсъпчиви гласове не трябва да бъдат пречка за вярата на нашият народ в своя национален идеал – обединението на Мизия, Тракия и Македония!

Да живее свободна, независима и обединена България!

Подобни статии

Top