ВМРО подава ръка към патриотичните партии за предсрочните избори

Лидерите на патриотичните формации – крачка встрани в името на България, предложи Красимир Каракачанов

„Искаме нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите, намаляване на правомощията на банките и ЧСИ-та, както и категоричност за еднонационална държава, свободна от джендър пропаганда„. – Това са само част от приоритетите на ВМРО, около които зоват останалите консервативни, патриотични сдружения и партии да се обединят, за да бъде преодоляна политическата криза, в която страната изпадна.

Сред останалите водещи са преодоляване на демографската криза и демографския дисбаланс чрез насърчаване на младите семейства и бизнеса; безплатни детски градини, безплатни учебници до 12-и клас; съхраняване на традиционните семейни ценности; безотказност по отношение на позицията за Македония; категоричност спрямо недемократичния и застрашаващ националните ни интереси политически курс на Ердоган и др.

Приоритетите бяха представени от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция след проведеното заседание на Изпълнителния комитет.

„Този парламент беше грозен – единственото, което направи е да промени в своя полза Изборен кодекс. Там има стари муцуни, не са никакви нови. Те извършиха предателство – под благовидния предлог да се даде право на българите да гласуват, дадоха възможност в държави извън ЕС да се откриват безразборно секции“, даде като примери за надвисналата заплаха над страната ни Каракачанов.

Истинският патриотичен вот трябва да се обедини, смята лидерът на ВМРО

„Ето защо истинският патриотичен вот, гласът на хората, които истински милеят за България, трябва да се обедини“, категоричен беше още той и допълни:

„ВМРО като най-голямата патриотична формация – това показаха избирателите, има няколко варианта за явяване на изборите. Самостоятелно, както на последните избори – нямаме от какво да се срамуваме. Втори вариант – да се опитаме да направим тюрлюгювеч за повече гласове, това е неприемлив вариант. Третият и близък до нас вариант е, да се търси обединение на патриотичния вот и формации, които споделят нашите идеи за патриотичните семейни ценности. Това обаче пак не може да стане чисто на база сбор гласове и проценти, а може да се случи на база някои принципи“, подчерта лидерът на воеводите.

„Българският патриот трябва да обича първо България преди своите симпатии към една или друга велика сила. 32 години гледаме един и същи цирк – разделение, омраза, противопоставяне. Ние сме шампиони по това да се мразим. Политическите формации трява да намерят сили да работят заедно за България“, категоричен беше Красимир Каракачанов.

„А що се отнася до истинските патриотични формирования, сдружения и партии, то аз призовавам ние, лидерите, да направим крачка встрани, да загърбим личните противоречия, за да спрем нихилизма и пълзящото национално предателство, което превзе миналия парламент“, призова лидерът на ВМРО.

На журналистически въпрос дали вече е имал среща с  лидера на НФСБ Валери Симеонов и дали ще се сдобри с лидера на „Атака“ Волен Сидеров, Каракачанов отговори, че Симеонов и Сидеров са показали през 2016 година, че могат да си говорят.

„При формулата, която предлагам, всички ще бъдат еднакво отдалечени и разговорът може да стане още по-лесен. Да, те си казаха тежки думи в последните една-две години, и аз не бях пожален в техния диалог, но в края на краищата въпросът е простичък, кое е по-голямо – личната обида или каузата, заради която си влязъл в една или друга патриотична формация“, посочи още той.

Подобни статии

Top