ВМРО сигнализира прокуратурата за кметския казус в район "Северен" - DC news

ВМРО сигнализира прокуратурата за кметския казус в район „Северен“

Председателят на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев внесе сигнал до Окръжна прокуратура днес

Председателят на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев внесе сигнал до Окръжна прокуратура, касаещ кмета на район „Северен“ – Стоян Алексиев, във връзка с изнесена информация
в електронните медии, за евентуални корупционни действия от негова страна.

От ВМРО сме изключително притеснени от случващото се в администрацията на пловдивския район „Северен“ и поради тази причина подаваме сигнал до Окръжна прокуратура Пловдив. Очевидно е, че не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем. Разбираме опита за заблуда от страна на ГЕРБ въпроса да се отнася към Етичната комисия на партия ГЕРБ, а не към компетентните органи. За нас е важно подобен тип казуси да бъдат разгледани от компетентни институции, само така няма да има съмнение в пловдивчани, че за пореден път ще бъде скрита истината и онеправдани виновните.

Продължаваме да очакваме кмета на Община Пловдив Здравко Димитров да назначи независим и обективен одит, а своевременно в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и звеното за вътрешен одит, което е в Голяма Община. Настояваме също, за да бъдат наистина ефективни подобни инспекции, във времето на тяхното извършване районният кмет да бъде в отпуск и да не присъства.

Подобни статии

Top