ВМРО за бюджета: Липсва експертен подход, ключови обекти потънаха в забрава

43 предложения ще внесат от партията

Макрорамката на Бюджет 2020 е абсолютно същата като тази на миналогодишния бюджет; средствата от държавните трансфери превишават планираните местни приходи; липсва експертен подход, той е съставен чисто счетоводно, осигурявайки удобство на администрацията и като цяло – това е най-недобрият бюджет за последните 12 години. Така от ВМРО обобщиха мнението си за разчета на парите, с които градът под тепетата ще разполага през настоящата година, предаде репортер на DCnews.bg. Припомняме, че бюджетът на Пловдив ще е в размер от 343 251 629 лева (заедно с преходния остатък), общественото му обсъждане се проведе снощи – подробности по темата ЧЕТЕТЕ ТУК

„Вина за това новото управление няма, но вината им е там, че не предлагат решения. Не е далеч момента, когато Общината ще заговори за вдигане на данъците и то на тези, които пряко и масово засягат пловдивчани“, коментира градският лидер на партията Борислав Инчев. По думите му известно лицемерие има и по отношение на приоритетите, които кметът Здравко Димитров обяви пред пловдивчани: образование и благоустрояване.

„Общината казва, че образованието е приоритет, но прави малки неща“, подчерта Инчев. Така например, посочи той, за поредна година няма средства за изграждане на детска градина „Каменица“; за новата детска градина в район „Южен“ е заделен 1 000 000 лева при положение, че са нужни поне 5 000 000 лева; за детската градина на ул. „Богомил“ се говори от години, но проектът още не е започнал при положение, че финансирането там е по Европрограма; липсват пари за ремонт на детска градина „8 март“, макар назад във времето да бе проведена обществена поръчка за дългоочаквания старт на дейностите в градината… „Къде са средствата за основни ремонти на детски градини и читалища“, попита Борислав Инчев.

Що се отнася до Капиталовата програма, впечатление прави пълното „потапяне“ и забрава на обекти, сочени като ключови в предизборната кампания: За „Модър – Царевец“ има заделени само 100 000 лева за препроектиране и 0 лева за реализация; 0 лева са парите за реализация на новия мост над река Марица; има 0 лева за реализация на ул. „Даме Груев“; 0 лева за продължението на ул. „Македония“; 0 лева за пробива под Водната палата, изброи Инчев.

1 2 3

Подобни статии

Top