ВМЗ откри нов цех, инвестицията е за 25 000 000 лева СНИМКИ

Лентата днес прерязаха областният управител Дани Каназирева и изпълнителният директор на завода Иван Гецов

ВМЗ откри нов цех в Иганово, лентата му днес прерязаха областният управител на Пловдив Дани Каназирева и изпълнителният директор на завода инж. Иван Гецов. Новият цех е за автоматично пълнене на боеприпаси, капацитетът му е голям – в него са инвестирани близо 25 милиона лева собствени средства на дружеството.

„Новият 835-и цех е без аналог като технология, а условията на труд в него – повече от отлични“, заяви инж. Гецов. Областният управител приветства ръководството и служителите на военния комплекс, подчертавайки значението му за целия регион – както в икономическо, така и в социално отношение. „Зная, че няма семейство тук, което по един или друг начин да не е свързало съдбата си с Вазовски Машиностроителни заводи. През годините ВМЗ показа, че може да устои на всякакви превратности, че традициите могат прекрасно да се съчетават с новите изисквания на времето, така, че ВМЗ да бъде  най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България“, посочи Каназирева.

По информация на изпълнителния директор през последните години ВМЗ инвестира над 150 милиона лева за подобряване на технологичната база и за безопасни условия на труд. 70% от базата и оборудването на дружеството са подменени с нови, продукцията е по-висококачествена. Паралелно с подобряване на технологичната база и инвестициите, дружеството е трябвало да изплаща и стари задължения в немалък размер, които може да се каже, че вече са стопени.

На днешния водосвет, отслужен на площадка Иганово от Негово Високо благоговейнство отец Марко Тодоров присъстваха още посланикът на Република Словакия Мануел Корчек, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и председателят на общинския съвет Доньо Тодоров, кметът на Сопот Деян Дойнов, Любомир Плишко – председател на директорския борд на словашката фирма „Конструкта“ – производител на оборудването за новия цех и изпълнителният директор на фирмата Мариан Михалик, Съветът на директорите на ВМЗ – председателят Атанас Богданов, Трифон Кумчев и д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на държавното дружество, синдикалисти, оперативното ръководство на оръжейницата, работници. Снимки: Областна администрация – Пловдив

Подобни статии

Top