Внесоха подписката срещу пробива край Водната палата в общината (СНИМКИ) - DC news

Внесоха подписката срещу пробива край Водната палата в общината (СНИМКИ)

Протестиращите се срещнаха със зам.-кмета Величко Родопски

Протестиращите срещу срещу пробива на Водната палата пловдивчани внесоха в Община Пловдив подписката, организирана от тях. В нея са се подписали 800 души, а онлайн петицията срещу пробива е подкрепена от 1815 души.

Днес протестиращите се събраха пред сградата на Община Пловдив с плакати „Спрете пробива“ и „Долу ръцете от града ни!“. Те поискаха среща със зам.-кмета Величко Родопски и след като се срещнаха с него настояха за спиране на проекта до провеждане на извънредната сесия на Общинския съвет, на която ще се обсъжда съдбата на пробива на Водната палата, съобщи Радио Пловдив.

Заместник-кметът Величко Родопски обясни, че за този проект има решение на ОбС и на практика няма как да се спре. След многократно настояване, той увери, че ще проучи възможността за временно спиране на пробива на Водната палата.

Освен в Общината подписката бе внесена и в Общинския съвет.

Междувременно във Фейсбук днес се появиха снимки на плакати, изработени и разлепени от недоволни пловдивчани с надпис „Долу ръцете от града ни, искаме паркове,  а не градски магистрали. Оставка!“. Засега дори и протестиращите не знаят кой е изработил плакатите. „На някой много му е писнало“, твърдят те.

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Top