Внимание! Измамници събират дарения от врата на врата за борбата с COVID-19!

За измамите предупредиха от Община Пловдив

Изобретателни измамници използват епидемията, за да събират пари директно от домовете на пловдивчани под предлог, че ще ги използват за борбата с коронавируса. Подобни сигнали са достигнали до заместник-кмета по социалните дейности Анести Тимчев, съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив. Той веднага е сезирал компетентните органи, които вече извършват проверки на сигналите.

„Важно е хората да знаят, че Община Пловдив не събира под никакъв предлог средства по домовете“, подчерта заместник-кметът.

По негови данни измамниците за първи път са засечени в район „Тракия“. Те твърдели, че събират пари  да закупуване на предпазни маски за социално слаби деца.

„Призоваваме хората да бъдат бдителни. Нека домоуправителите също да разяснят проблема Не събираме пари, нито чрез трети лица, нито чрез неправителствени организации. Ако някой иска да дари това може да направи, директно като се свърже с Община Пловдив“, допълни Анести Тимчев.

От община Пловдив още веднъж напомниха кои са дарителските банкови сметки за набиране на средства за подпомагане дейности за борба с коронавирус. Вижте ги:

ИНВЕСТБАНК АД ПЛОВДИВ

В ЛЕВА:

IBAN:BG50IORT73753102000000
BIC: IORTBGSF

В ЕВРО:

IBAN: BG04IORT73753402000003
BIC: IORTBGSF

В ДОЛАРИ:

IBAN: BG 58IORT73753402000001
BIC:IORTBGSF

Подобни статии

Top