Водач от Раковски за 6 месеца в затвора, шофирал пиян и дрогиран

Шофьорът е ще плати и 490 лв. глоба

25-годишен шофьор от Раковски ще лежи половин година в затвора, след като бе спипан зад волана пиян и дрогиран, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

По бързо производство на прокуратурата мъжът с инициали К.Я. е признат за виновен за това, че на 5 декември 2021 г. в Раковски е управлявал  „Опел Вектра“, с концентрация на алкохол в кръвта 1,42 на хиляда, както и след употреба на амфетамин.

Районният съд в Пловдив е наложил на водача наказание от 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, глоба в размер на 490 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 3 години.

На 5 декември 2021 г., К.Я. управлявал лек автомобил и бил спрян за проверка от полицейски служители в гр. Раковски. При извършени тестове с техническо средство е установено, че той шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества.

К.Я. е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.  Определението е влязло в сила.

Тъй като младият мъж е бил спипан от полицията, по време на 3-годишния срок на друга условна присъда в размер на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, наложена му през 2019 година за грабеж, Районна прокуратура – Пловдив е изготвила предложение до Районен съд – Пловдив тя също да бъде приведена в изпълнение.

Подобни статии

Top