Водещ хематолог ще консултира безплатно пациенти в Пловдив и София - DC news

Водещ хематолог ще консултира безплатно пациенти в Пловдив и София

Д-р Ант Узай има дългогодишен опит в лечението на пациенти с лимфом, миелом, левкемии, включително трансплантацията на костен мозък (стволови клетки)

Д-р Ант Узай, специалист по хематология и костно-мозъчни трансплантации от болници ACIBADEM в Турция, ще проведе безплатни консултации по документи на 17 юни в Пловдив и на 18 юни в София. Д-р Узай има дългогодишен опит в лечението на пациенти с лимфом, миелом, левкемии, включително трансплантацията на костен мозък (стволови клетки). Консултациите са подходящи за пациенти, които се нуждаят от второ медицинско мнение или се интересуват от възможностите за лечение в чужбина.

Хематологията е високоспециализиран клон от медицината. Третира заболявания, произлизащи най-често от костния мозък и имунната система. Най-известните сред тях са лимфом, миелом, левкемии, анемии, както и заболявания свързани със съсирването на кръвта, като хемофилия, тромбоцитопения и др. За съжаление, както в България, така и в Турция и в много други страни по света има дефицит на специалисти по хематология. Поради специфичното естество на тази медицинска специалност, тези нарушения често се диагностицират твърде късно в хода на заболяването.  Консултацията с опитен хематолог е от ключово значение за успешното лечение на заболяванията на кръвта.

Д-р Ант Узай е роден в България и вече повече от 15 години работи в болници Acibadem в Турция. Професионалните му интереси са свързани най-вече с костно-мозъчните трансплантации, които всъщност представляват трансплантация на стволови клетки. Д-р Узай е част от висококвалифициран екип за трансплантация на стволови клетки при възрастни пациенти (над 18 г.), който прилага всички съвременни методи в тази област, включително и такива, които изискват прилагането на техники за клетъчно инженерство. В Acibadem всяка година се извършват около 400 трансплантации на костен мозък.

Консултациите на 17 юни в Пловдив и на 18 юни в София ще се проведат по медицински документи, с предварително записване на тел. 032660192 (Офис Пловдив – д-р Гюрай Ходжев), 028511228 (Офис София) или на мейл адрес bulgaria@acibadem.com.

Подобни статии

Top