Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит на конгрес у в Пловдив - DC news

Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит на конгрес у в Пловдив

11-ят конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум ще се проведе в Международен панаир – Пловдив

Събитието се организира от Югоизточно-европейски медицински форум (ЮЕМФ) и ще се проведе  в периода  08 -11 септември 2022 г., в гр. Пловдив и гр. Смолян, България.

Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит на 11-тия конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум, който ще се състои в България.

Конгресът се организира от ЮЕМФ и ще се проведе  в периода  08 -11 септември 2022г., в гр. Пловдив и в гр. Смолян.

Научната програма на събитието е интердисциплинарна, като има за цел участниците в конгреса да се запознаят с най-новите научни и практически разработки в различни области на медицината.

Сред основните теми на форума са:

  • Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология;
  • Covid -19 – последиците и отвъд науката;
  • Kардиология;
  • Oнкология;
  • Tравма, хронична болка, спешна медицина;
  • Сексуално и репродуктивно здраве;
  • Насилие срещу над лекари;
  • Проблеми с бежанци.

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса на тема: “Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети”.

Своето участие в 11-тия  конгрес на Югоизточно-европейски медицински форум вече са потвърдили официални неправителствени организации, представители на българските държавни и местни институции и власти. Ще присъстват още: представители на Медицинските асоциации от Югоизточна Европа, ръководители и членове на Световната медицинска асоциация, Европейския форум на медицинските асоциации, Постоянния комитет на европейските лекари и Европейският комисар за иновации, изследвания, култура и образование – Мария Габриел.

Доклади в отделните панели ще бъдат изнесени от над 30 водещи университетски лектори, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина.

Научната програма на форума ще се проведе в „Конгресен център“ – Международен панаир – Пловдив.

Участниците в конгреса ще могат да се насладят на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година. Виртуозите от Виенската Филхармония ще открият събитието със своите изключителни изпълнения под открито небе в древния Античен театър в Пловдив. А на най-мистичното и величествено място в България – Родопите,  участниците в конгреса ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав “100 каба гайди”.

Подобни статии

Top