Водещи университети от цял свят се представят в Пловдив

Изложението „Световно образование“ ще започне днес в 11.00 ч.

Ученици и родители ще могат да се срещнат днес с водещи образователни институции от цял свят в рамките на изложението „Световно образование“, което ще се проведе в Гранд хотел Пловдив. Посетителите ще могат да се възползват от по-ниски цени на различни образователни продукти и курсове, както и отстъпки от цената на езикови ваканции и специализирани презентации за професионално и образователно развитие.

Най-добрите британски училища ще предложат академични стипендии за талантливи български ученици. В Пловдив пристигат представители на колежи като KingsColleges,  ABBEY DLD Group и Oxford International Education Group. Сред престижните британски университети, които ще бъдат представени, са Oxford International College D’Overbroeck’s.

Стипендии между 40% и 60% от таксата за обучение за високи резултати на специализираните тестове за прием ще предложат университетите. Академична стипендия до  40% предоставя и ABBEY DLD Group за кандидати с високо ниво по английски език и резултати от логически тест, а швейцарският InstitutMontanaZugerberg предлага намалена такса за записване на български деца: CHF 1’500 (вместо CHF 3’500) + 5 дни безплатен пробен престой в училището.

Образователният форум ще бъде открит в 11 часа и ще продължи до 18 часа. В него участват също водещи испански, белгийски, португалски и италиански училища с двуезични програми.

По време на изложението „Световно образование“ ще се проведе и семинар за родители.

Те ще научат какви са основните насоки, идеи, стъпки и подводни камъни, които трябва да се предвидят при кандидатстването в университет. Наред с това ще бъдат представени и тенденциите в професиите. Кои са тези, които се спрягат за професии на бъдещето, кои ще са вечните, неумиращи професии и как с оглед на крайната цел – успешната професионална реализация, да изберат подходящата специалност за кандидатстване в университет.

Ще бъде представен и новият специализиран семинар за родители на деца от 9 до 12 години, който ще съветва как да се справят с професионалната ориентация на тийнейджър и кои са новите професии. По време на изложението ще действа и специализиран център „Професии на бъдещето“, в който ученици от 9 до 12 клас ще  полагат кратък тест за личностно профилиране, насочващ вниманието им към нови и интересни професии.

Top