Водният цикъл стана воден терор, в Асеновград обмислят пътуване до Марс

спират водоподаването

„Има течаща вода на Марс! Събираме пътници за там!“, обявиха шеговито група асеновградчани в социалната мрежа. „Пишете ме!“, с категоричност заявява първият мераклия. „Може ли да си взема и чиниите?“, интересува се друг…

„Да опишем ситуацията с безводието в града ни със заглавие на филм!“ – предлага потребител в една от фейсбук групите за Асеновград. „Продавам водоноска…в много добро състояние“, прави оферта друг.

Зад на пръв поглед смешната ситуация, се крият разочарованието и напразните (поне засега) надежди на хората, че скоро ще могат да се изкъпят „като бели хора“.

Припомняме, че голяма част от асеновградчани са принудени да карат без вода в летните месеци заради строително-монтажните дейности, свързани с осъществяването на Водния проект в града.

Асеновград без вода в жегата, правят планов ремонт

Гражданите споделят, че дейностите около Водния цикъл вече сериозно почват да ги тормозят, тъй като е изключително трудно да се кара без вода в разгара на лятото. „Водният цикъл се превърна във воден терор, държат 50 000 град над 10 часа на сухо при жега над 35 градуса…“, с право се жалват хората. 

Някои обмислят да напишат жалби до Комисията за електронно и водно регулиране, пък знае ли човек, току виж нещо се случи… 

Не по-малко сериозен за асеновградчани е и проблемът с разкопаването на почти всички важни улици в града. Абсолютният хаос и невъзможността за нормално придвижване късат нервите на хората всеки ден.

Отново промяна в организацията на движението в Асеновград

 

 

Подобни статии

Top