Водолази открили тялото на детето, паднало в канала край Найден Герово

Момченцето имало още 4 братя и сестри, семейството очаквало още едно дете

10-годишното момченце, което се удави в канала край пловдивското село Найден Герово, се казва Асен. Въпреки че семейството му е от ромски произход, детето е било много добре гледано, съобщава БЛИЦ, като се позовава на местни хора.

Когато научило ужасяващата новина за смъртта на сина си, майка му, която е бременна, припаднала. Семейството има още 4 деца.

Вчера следобед Асен и негов приятел, също 10-годишен, излезли да си играят. Когато стигнали до канала, който е на входа на селото, двете деца започнали да хвърлят пръчки и камъни във водата.

10-годишно дете се удави в канал в Пловдивско

Асен обаче си намокрил обувките и решил преди да се прибере да ги измие. Той се събул по чорапи, но в опит да ги измие, се подхлъзнал по стръмна част и паднал във водата.

Каналът е много голям и пълноводен заради дъждовете. Той започва от язовир „Тополница“ и стига до язовир „Пясъчник“.

Уплашеното приятелче на Асен изтичало веднага при родителите си и им разказало за нещастието. Те обаче не повярвали и отишли на място да проверят дали детето казва истината. Когато видели обувките на Асен, ромите се изплашили и веднага звъннали на полицията.

На място незабавно отишли екипи на Гражданска защита, полиция, хора с кросови мотори, джипове и други. Претърсен бил голям периметър, тъй като каналът е огромен. Към 19:00 часа вечерта водолази открили на 200 метра от мястото където е паднал тялото на Асен.

Подобни статии

Top